Adfærdskonsultationer

Hos Aarhus Hundecenter tilbyder dyrlæge Astrid Gerd Holtet adfærdskonsultationer. Ved en adfærdskonsultation kan du få hjælp til adfærdsrelaterede problemer hos din hund, herunder eksempelvis alene-hjemme-problemer, stress eller agressionsproblemer. 

Har du spørgsmål - så kontakt dyrlæge Astrid Holtet!

Kontakt Dyrlæge Astrid Gerd Holtet

Bestil tid her: 

HAR HUNDEN SVÆRT VED AT VÆRE ALENE?
ALENE-HJEMME-PROBLEMER
 

Ved første adfærdskonsultation gennemgår vi grundigt problemets omfang og karakter. Derudover foretages en grundig klinisk undersøgelse for at udelukke smerter eller anden sygdom. Efter at have gennemgået problemet gennemgår vi hvordan du kan arbejde med problemet.. Nogle problemer kræver en eller flere opfølgende konsultationer eller træningstimer. 

Findes der ved den kliniske undersøgelse tegn på sygdom, foretages udredningen i samarbejde med din almen praktiserende dyrlæge eller ved henvisning til en specialiseret dyrlæge. 

Ved den første adfærdskonsultation får du: 

  • ​Udredning og vurdering af problemet

  • Værktøjer til at arbejde med problemet når du kommer hjem

Er der behov for opfølgende konsultationer eller træning, er priserne: 

  • Første konsultation: 750,00 kr/timen (tillæg på 250,00 kr./kons efter kl. 17.00 og i weekenden)  ​​

  • Opfølgende konsultation: 550 kr/time (tillæg på 250,00 kr/kons efter kl. 17.00 og i weekenden)

I nogle tilfælde er det hensigtsmæssigt, hvis det opfølgende arbejde foretages hjemme eller et andet sted (afhængig af problemets karakter)

  • Kørsel: 3,54 kr. pr. km​​​​

Inden adfærdskonsultationen vil du få tilsendt en spørgeskema, som skal udfyldes inden konsultationen.

Adfærdsproblemer kræver en indsats 

Det findes sjældent hurtige løsninger, når det drejer sig om adfærdsproblemer. Det er derfor vigtigt at du som ejer er indstillet på at arbejde med problemet. Ved en adfærds-konsultation vil du få en række redskaber du kan bruge til at arbejde med derhjemme, men problemet er ikke løst samme dag. De fleste problemer kræver mange timers træning, og det er vigtigt at du er villig til at bruge den tid det kræver.

Adfærds er dynamisk og problemerne kan udvikle sig i uforudsete retninger, og det anbefales derfor altid, at vi sammen følger op på problemet, så du er sikker på at I er på vej i den rigtige retning. Hvis det vurderes nødvendigt kan konsultationen suppleres med opfølgende konsultationer eller træningstimer, således at du bliver hjulpet igennem hele processen. Ligeledes er der altid mulighed for løbende telefonisk vejledning.
 

Nogle hunde med problemer som eksempelvis stress eller angst,  kan have gavn af adfærdsmodificerende medicin. Der findes forskellige typer af medicin som egner sig til forskellige problemer. Alt medicin skal se som en hjælpende hånd, der kan gøre det lettere for din hund at tage imod den træning, der er nødvendigt. 

Hvis du er villig til at lægge det arbejde det kræver, er der til gengæld stor sandsynlighed for at dig og din hund, når der hen til, hvor du gerne vil - og vi kan støtte dig hele vejen. 

 

Med venlig hilsen Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

I forbindelse med en adfærdskonsultation vil du få en række træningsredskaber. Disse redskaber bygger alle ​på træningsmetoder, hvor man arbejder med belønning frem for straf, og er med udgangspunkt i den nyeste viden indenfor dyreadfærd.  

Hvad får du ved en adfærdskonsultation?

Træningsprincipper